Vredestein OE banden

2017-10-01

Vredestein tekent overeenkomst(en) voor eerste montage onder VW, Seat en Ford.

Met de overeenkomst geeft Apollo Tyres invulling aan de ambitie om behalve op de vervangingsmarkt ook bij de eerste montage een belangrijke speler te worden. Het premium merk van het bedrijf, Vredestein, is geselecteerd voor de eerste montage van de Volkswagen Polo, SEAT Ibiza en Ford EcoSport. De levering aan de drie autobedrijven is inmiddels begonnen.

Voorheen focuste Vredestein zich vooral op de Europese vervangingsmarkt, maar gaat nu uitbreiden naar de OE-markt voor personenautobanden. “Door banden te leveren aan belangrijke autoproducenten als Volkswagen, Ford en SEAT is Apollo Tyres de wereld van Europese OEM’s binnengedrongen”, aldus Neeraj Kanwar, adjunct-directeur van Apollo Tyres. “Dit zijn de eerste OEM’s, maar we zijn nog bezig met verschillende andere Europese OEM’s voor personenautobanden. Het vertrouwen van deze vooraanstaande automerken spreekt voor de kwaliteit en het design van het merk Vredestein.”

De geselecteerde banden voor de Volkswagen Polo zijn zowel sportief als comfortabel. Er kan gekozen worden voor een winterband (Vredestein Snowtrac 5), een zomerband (Vredestein Sportrac 5) of een 4-seizoenenband (Vredestein Quatrac 5). De SEAT-rijder kan kiezen tussen de Vredestein Sportrac 5 en Quatrac 5 en de Ford EcoSport wordt uitgerust met de Vredestein Sportrac 5.

De fabriek in Hongarije – een van de meest geavanceerde fabrieken ter wereld - is nodig om te kunnen voldoen aan de internationaal groeiende vraag, maar de fabriek in Enschede blijft een grote rol spelen op de eerste montagemarkt.