Over Ons

Wij zijn een groothandel en leveren niet aan particulieren, maar uitsluitend aan de vakhandel!

Maak kennis met Quality Tyres...

Wie zijn we en wat doen we voor u?

Quality Tyres is een grossier annex groothandel in autobanden, sportvelgen, accessoires en een aantal artikelen die daar direct mee te maken hebben. Wij leveren uitsluitend aan de vakhandel en NIET aan de eindverbruiker. Mede daarom zijn we al meer dan 25 jaar de meest betrouwbare partner binnen de automotive. In 1987 zijn we met het bedrijf gestart, met het doel op regionaal niveau de vakhandel te voorzien van banden. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardige partner van het autobedrijf en hebben we een ruime voorraad banden en velgen in alle A-merken (bekende merken, die vaak voor eerste montage worden gebruikt), verschillende B-merken (bekende merken zonder eerste montage) en daarnaast een paar goed merken in het C-segment (ook vaak aangeduid als de budgetmerken). Ons leveringsgebied bestaat uit Twente, een deel van de achterhoek en een behoorlijk groot gebied in Duitsland.

Onze visie: "Bandengerelateerde service en optimale ondersteuning verlenen aan automotive bedrijven".

Ons leveringspakket...

In ons ruime magazijn in Enschede hebben we een breed gamma aan artikelen, bestaande uit banden, velgen, Bandenmateriaal en magazijnstellingen:

 • Banden
  We leveren alle bekende merken banden en tevens een aantal merken die zich onderscheiden door een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook hebben we een aantal budget merken in voorraad, zodat u altijd in kunt spelen op de behoefte van uw klant. 
 • Velgen
  Lichtmetalen en stalen velgen mogen natuurlijk ook niet ontbreken in ons pakket. We hebben altijd een breed gamma aan lichtmetalen velgen in voorraad en we proberen het autobedrijf hierover ook zo goed mogelijk te informeren met behulp van folders, aanbiedingen en brochures van de verschillende merken. Ook het standaardwerk, de stalen velgen, leveren we het gehele jaar door. Voor de winter hebben we altijd een ruime voorraad stalen velgen, die we in combinatie met winterbanden aan kunnen bieden.
 • Bandenmateriaal
  Ook de artikelen die u nodig heeft bij het monteren van banden en velgen leveren we uit voorraad. Onze wielgewichten zijn altijd scherp geprijsd! Een aantal artikelen die onder de noemer 'Bandenmateriaal' vallen zijn: wielgewichten, kleefgewichten, bandenvet, ventielen verschillende soorten plakmateriaal, zoals pleisters ed.  en diverse gereedschappen, zoals ventieldraaiers, wielgewichttangen, etc.
 • Magazijnstellingen
  Om uw banden overzichtelijk onder te brengen hebben we diverse banden- en magazijnstellingen in voorraad. Deze kunt u op allerlei manieren samenstellen, aangepast aan uw situatie. Ideaal om uw banden in op te slaan, of zelfs uw hele magazijn in te richten. Vraag ons naar de mogelijkheden, of kom ze bij ons bekijken.

 

Distributie en levering

Eén van de belangrijkste zaken bij het bedienen van onze klanten is - naast de prijs - de betrouwbaarheid en snelheid van leveren. We proberen het gat tussen het moment van bestellen en de aflevering  zo klein mogelijk te houden. Dit doen we met onze eigen bestelwagens en gebeurt door ervaren chauffeurs, die ook nog verstand hebben van de banden; ze kunnen uw vragen vaak al direct beantwoorden. Zoals al gezegd, bedienen we heel Twente en een stuk van de Achterhoek en leveren we ook in Duitsland (Westfalen). Zo leveren we dus van Apeldoorn tot Münster en van Ommen tot Winterswijk.

Het uitleveren van banden gebeurt minimaal twee maal per dag in onze regio en in sommige delen van ons bewerkingsgebied zelfs 4x per dag! Dit doen we met een eigen vervoersdienst. Mocht u echter tussendoor banden nodig hebben, dan zullen we alles in het werk stellen om u nog voort te helpen en u de goederen te bezorgen! Daarnaast kunnen we in gebieden waar we zelf niet (altijd) komen ook banden per bode opsturen. Vraag ons naar de tarieven...

In onze webshop QTOP, kunt u tijdens het bestellen direct informatie zien, met betrekking tot de vertrektijd voor de volgende route vertrekt. U ziet precies wat we in voorraad hebben, want deze is altijd realtime, dus actueel! En mochten we uw banden niet in voorraad hebben, dan kunt u onze Depotvoorraad bekijken; dit zijn banden die bij onze leveranciers in voorraad zijn en vaak de volgende dag al bij u geleverd kunnen worden! Bij deze Depotvoorraad staat altijd vermeld wanneer u deze zult ontvangen. Bijvoorbeeld als er bij het artikel staat 23-01-2018 NM, betekent dit dat de artikelen op 23 januari Na de Middag bij u geleverd zullen worden. Zo kunt u altijd goed een afspraak met uw klant maken.

Openingstijden:

We zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur t/m 17:00 uur. Binnen deze tijden kunt u ons telefonisch bereiken en banden afhalen. Uiteraard staat de QTOP webshop u altijd ter beschikking.

Gegevens Quality Tyres:

Quality Tyres B.V.
Jaargetijdenweg 46
7532 SX Enschede
Nederland


Telefoon Algemeen: +31 - 88 - 205 55 16 (per 01.04.2019)


Email algemeen: info@quality-tyres.nl
Email verkoop: sales@quality-tyres.nl
Email qtop: qtop@quality-tyres.nl


Inschrijving Kamer van Koophandel onder dossiernummer 06056732
BTW-nummer: NL-007.741.157B01